Wat is gastouderopvang

Gastouderopvang is een kleinschalige vorm van kinderopvang in een huiselijke sfeer, welke kan plaatsvinden bij de gastouder of bij de vraagouder thuis.
Ik bied opvang thuis aan kinderen van 0 tot 12 jaar. De beslissing om van 0 tot 12 jaar te werken en niet alleen van 0 tot 4 jaar is omdat ik vind dat kinderen van verschillende leeftijden veel van elkaar kunnen leren.

Het voordeel van gastouderopvang is de kleinschaligheid. Doordat ik als gastouder minder kinderen mag opvangen dan een kinderdagverblijf, kan ik elk kind de individuele aandacht geven die ze verdienen en inspringen op de behoeften. De kinderen hebben altijd een vast vertrouwd gezicht.

Bij een gastouderopvang wordt per uur betaald en daardoor kan deze vorm van opvang in veel gevallen voordeliger zijn dan de opvang bij een kinderdagverblijf. Ik heb ruime openingstijden en de opvanguren en breng- en haaltijden zijn in overleg in te vullen.